Human Rights Counseling/人権相談所

Human Rights Counseling for Non-Japanese

If you suffer inconveniences in your life in Japan because you are not familiar with the Japanese legal system, or are troubled by human rights violations such as discriminatory treatment, please do not hesitate to consult with our human rights counseling.

We aim to assist foreigners suffering from problems related to human rights such as racism, employment, housing, marriage, domestic violence, divorce, naturalization, immigration, etc.

Consultation is free of charge. An English interpreter is available.

Strict confidentiality is guaranteed, even in cases of illegal employment or overstaying.

Place              KOKUSAI HIROBA (3rd Floor), ACROS Fukuoka 1-1

Tenjin 1-chome, Chuo-Ku, Fukuoka-city

Tel                  092-725-9200

Date                Every 2nd Saturday 1:00~4:00 p.m.

(No appointment necessary.)

Counselor       Civil Liberties Commissioner (lawyer)

(English Interpreter is available)

Correspondence language     Japanese, English

*Have the one that I can interpret accompany by the one that I want to talk about by other language.

『外国人のための人権相談所』をお気軽にご利用ください!

福岡法務局及び福岡県人権擁護委員連合会では「アクロス福岡3階こくさいひろば」において、毎月第2土曜日午後1時から4時に外国人のための人権相談所を開設しています(予約不要)。

この相談所では、人種差別、就労、住宅関係、結婚、DV、離婚、帰化、入国管理などに関わる人権問題でお困りの外国人の方々のご相談を受け付けています。

ご相談は弁護士資格を持った人権擁護委員が対応し、英語の通訳が同席します。

また、相談は無料で、秘密は厳守されます。

もし、不法就労、不法残留であることが判っても、関係機関へ通報することはありません。

会場: アクロス福岡3階「こくさいひろば」(福岡市中央区天神1-1-1)

電話番号: 092-725-9200

開催日: 毎月第2土曜日 13:00~16:00 (予約不要)

対応言語: 日本語、英語

※それ以外の言語で相談したい方は通訳ができる方に同行してもらってください。

The consultation over the telephone to this

Foreign-language Human Rights Hotline

0570-090911 (Navi Dial)    Weekdays 9:00~17:00

It corresponds to Chinese, Korean, English, Filipino, Portuguese and Vietnamese.

This call leads to Legal Affairs Bureau after connection in the private multilingual telephone interpreter service offer company.

The consultation is free, and the secret is kept firmly.

~お電話でのご相談はこちらまで~

外国語人権相談ダイヤル

0570-090911 (ナビダイヤル) 平日9:00~17:00

中国語、韓国語、英語、フィリピノ語、ポルトガル語及びベトナム語に対応しています。

この電話は民間の多言語電話通訳サービス提供事業者に接続の上、法務局につながります。

相談は無料で、秘密は固く守られます。

日本語による会話が可能な外国人の方は、下記でもご相談になれます。

みんなの人権110番    0570-003-110

子どもの人権110番     0120-007-110